Wow Gadis 18 Tahun Cantik ini Bangga Dinikahi Kakek Tua 65 Tahun

belia-dinikahi-si-tue1_20160323_133807

SuperSeru.com – Seroang gadis muda biasaya akan mencari pasangan cowok yang susuanya untuk di jadikan pacar ataupun untuk di ajak menikah, namun tidak dengan gadis 18 tahun ini walaupun berwajah cantik namun ia rela di nikahi pria yang jauh lebih tua darinya yakni sudah berusia 65 tahun.

Wanita cantik ini bernama Nur Nazirah Nazri yang berasal dari negara malaysia. Awalnya foto pernikahannya dengan pria yang lebih tua ini di unggah oleh Ustaz Saiful Bahri Mamat di laman Facebook, kemudian foto itu beredar luas di media sosial dan mendapat berbagai komentar dari para netizen, banyak yang beranggapan jika pasangan ini lebih pantas sebagai cucu dan kakek.

Namun komentar komentar miring ini dijawab oleh Nur Nazirah Nazri .

“Hina sangatkah orang muda kawin dengan orang tua? Perkawinan saya adalah perkawinan sah, bukannya buncit (hamil) dahulu baru kawin,” soal Nasirah kepada netizen.

Nur Nasirah mengaku awalnya hanya diam saat foto foto pernikahannya tersebar di Media sosial.

“Tapi ramai yang meng-up-kan (postingan itu tetap di atas), sehingga saya hilang rasa sabar. Kepada yang mendoakan kebahagiaan saya, saya ucapkan terima kasih sangat-sangat dan yang mengata pun saya ucapkan terima kasih,” tulis Nasirah lagi.

Namun ada juga netizen yang membari kata-kata semangat kepada pasangan ini.

“Jangan rasa macamtu adik, saya gembira, Wallahi,, Rasulullah pun berkawin dengan anak kawan baik sendiri yang jauh lebih muda iaitu Saidatina Aisyah, saya yakin ramai yang mendoakan adik dan pasangan, gambar ini jadi viral sebab ‘rare’ jer, Dalam Jannah, tak de beda umur dah, semua sebaya,” kata Faten Nasyrah Zulkifli.

“Abaikan saje, biasalah manusia, bila pemikiran tidak berfungsi dengan baik, macam inilah jadinyer, perkara baik diremeh-remehkan, bagus adik kawin awal, kakak doakan awak bahagai, by the way, suami yang dah berumur ini lagi romantik dari yang muda, tak percaya? tengok je lah nanti,” kata Aliah Amanee. (Sumber: Tribunnews.com)